Complex project Klein Rusland Zelzate
Projectcommunicatie

project-kleinrusland

De woonbuurt Klein-Rusland kampt met leefbaarheidsproblemen. DenS Communicatie staat in voor de communicatie over het voorkeursalternatief van het complex project, net voor het openbaar onderzoek.

Woonwijk Klein-Rusland, Zelzate
Opdrachtgever: Vlaamse overheid, Departement Omgeving en project Gentse Kanaalzone van de provincie
Looptijd: 2018
Wat: projectcommunicatie

Vraag

De Zelzaatse woonbuurt Klein-Rusland ligt geïsoleerd in het Gentse havengebied. Klein-Rusland is architecturaal en stedenbouwkundig waardevol, maar de woningen zijn in slechte staat en de wijk kampt met leefbaarheidsproblemen. Via de procesaanpak complexe projecten zoeken de Vlaamse overheid en de provincie een duurzame oplossing.
DenS Communicatie staat in voor de communicatie over het voorkeursalternatief, net voor het openbaar onderzoek.

Aanpak

In overleg met het kernteam stippelt DenS Communicatie een voorstel uit voor de aanpak van de communicatie voor het voorkeursbesluit van het complex project ‘Klein-Rusland’ in openbaar onderzoek gaat.

DenS organiseert en begeleidt een informatiemarkt voor de ruime bevolking. In de aanloop naar deze markt staan we in voor de (eind)redactie van bewonersbrieven, persteksten en aankondigingen. We schrijven een heldere folder en maken informatiepanelen met de essentie van het voorgestelde voorkeursbesluit.

Enkele weken later volgen een reeks zitdagen voor de direct betrokkenen. De projectleiders van de provincie en de bemiddelaar van de Vlaamse overheid peilen tijdens deze individuele gesprekken naar de noden en wensen van elk gezin.

Voor een drietal zitdagen verzorgt DenS het onthaal en de verwerking van de gesprekken. De projectwebsite van het complex project Klein-Rusland is aan een grondige update toe. DenS formuleert een uitgebreid advies voor het herstructureren en actualiseren van deze website.